Fødselsdage

Bestyrelsen har udarbejdet et skriv omkring fødselsdagsfejring i Mariehønen - det kan du læse her

Vuggestuen:

Når dit barn har fødselsdag, aftales fejringen mellem forældrene og personalet. Gerne i god tid så store og små kan glæde sig til dagen. Fødselsdagen i vuggestuen afholdes omkring formiddagsmaden, hvor forældre er velkomne til at deltage.
Personalet dækker bord, skriver på den hvide tavle og flaget stilles ved døren. Vi opfordre til at medbringe boller og frugt (spørg gerne personalet eller køkkenet til råds). Der bliver lavet fælles fødselsdagsgave fra alle børnene. 

Børnehaven:

Børnehavebarnet fejrer fødselsdagen ved at hejse flaget, dække op med flag i gruppen kl. 9:00. Fødselsdagsbarnet uddeler medbragt fødselsdagslækkerier, der synges fødselsdagssang og der foræres en gave, som vennerne har lavet.

Særligt:

Én gang i barnets børnehavetid må kammerater inviteres med hjem til fødselsdag. Fødselsdage i hjemmet fejres på tur-dage. Mariehønen betaler transport, hvis det er nødvendigt.

Vi opfordrer til, at der serveres et måltid, der kan stå i stedet for den frokost der ellers var serveret i de respektive institutioner. Det er en god ide at tænke sundt, og begrænse sukkerindholdet. Serveres der kage, is eller lignende, kan dette være i forlængelse af hovedmåltidet. Det frarådes, at give børnene slikposer med tilbage i institutionen.

Gaver:

Institutionen har hovedansvaret for fremstillingen af gaven til fødselsdagsbarnet – med hjælp fra børnene på stuen.
Såfremt der afholdes fødselsdag i hjemmet i institutionstiden, og man gerne vil medbringe en gave, anbefales det, at der medbringes en hjemmelavet gave. Altså frarådes købegaver, da det kan skabe en forskel iblandt børnene.

Forslag til fødselsdagslækkerier:

Boller, anrettet frugt, rosiner, frugtstænger, kage og ispinde er en sikker succes. Hvor meget? -Det er lækkerier og ikke et måltid, så en bolle eller et frugtspyd er passende. Slik ønsker vi ikke at dele ud, men kan være pynt på en kage.

Private fødselsdage:

Såfremt I, i stedet for eller udover fejringen i institutionen, ønsker at invitere hjem til fødselsdag uden børnehavens deltagelse, er det bestyrelsens klare anbefaling, at man enten inviterer alle drenge, piger eller hele gruppen. Derudover er det fra forældrebestyrelsen en anbefaling, såfremt man ønsker at sende en gave med sit barn, at der kun gives hjemmelavede gaver som f.eks. tegninger, perleplader, armbånd o.l.