Fødselsdage

Bestyrelsen har udarbejdet et skriv omkring fødselsdagsfejring i Mariehønen og på Jelling Børnegård - det kan du læse her

Vuggestuen:

Når dit barn har fødselsdag, aftales fejringen mellem forældrene og personalet. Gerne i god tid så store og små kan glæde sig til dagen. Fødselsdagen i vuggestuen afholdes omkring formiddagsmaden, hvor forældre er velkomne til at deltage.
Personalet dækker bord, sætter fødselsdagsskilt op og stiller flag frem. Vi opfordre til at medbringe boller og frugt (spørg gerne personalet eller køkkenet til råds). Der bliver lavet fælles fødselsdagsgave fra alle børnene. 

Børnehaven:

Børnehavebarnet fejrer fødselsdagen i gruppen i forbindelse med formiddagsmaden ca. kl. 9. Fødselsdagsbarnet er med til at hejse flaget og dække op med flag i gruppen. Fødselsdagsbarnet uddeler medbragte fødseldagslækkerier, der synges fødselsdagssang og der foræres en gave, som vennerne har lavet.

Forslag til fødselsdagslækkerier:

Boller, anrettet frugt, rosiner, frugtstænger, kage og ispinde er en sikker succes. Hvor meget? Det er lækkerier og ikke et måltid, så 1 bolle eller et frugtspyd er passende. Slik ønsker vi ikke at dele ud, men det kan være pynt på en kage.

Én gang i barnets børnehavetid må pigerne, drengene eller hele gruppen inviteres med hjem til fødselsdag. Jelling Børnegård/Mariehønen betaler transport, hvis det er nødvendigt.

Ved fødselsdage i hjemme, opfordrer vi til, at der serveres et måltid, der kan stå i stedet for den frokost der ellers var serveret i de respektive institutioner. Det er en god ide at tænke sundt, og begrænse sukkerindholdet. Serveres der kage, is eller lignende, kan dette være i forlængelse af hovedmåltidet. Det frarådes, at give børnene slikposer med tilbage i institutionen.

Gaver:

Institutionen har hovedansvaret for fremstillingen af gaven til fødselsdagsbarnet – med hjælp fra børnene på stuen.
Såfremt der afholdes fødselsdag i hjemmet i institutionstiden, og man gerne vil medbringe en gave, anbefales det, at der medbringes en hjemmelavet gave. Altså frarådes købegaver, da det kan skabe en forskel iblandt børnene.

Private fødselsdage:

Såfremt I, i stedet for eller udover fejringen i institutionen, ønsker at invitere hjem til fødselsdag uden børnehavens deltagelse, er det bestyrelsens klare anbefaling, at man enten inviterer alle drenge, piger eller hele gruppen. Derudover er det fra forældrebestyrelsen en anbefaling, såfremt man ønsker at sende en gave med sit barn, at der kun gives hjemmelavede gaver som f.eks. tegninger, perleplader, armbånd o.l.