Solpolitik

  Solpolitik i Mariehønen

  Vi følger Sundhedsstyrelsens vejledning om solbeskyttelse i dagtilbud.

  Solpolitikken:

  Solpolitikken skal sikre, at alle børn og medarbejdere bliver beskyttet mod den skadelige ultraviolette stråling fra solen. Det er videnskabeligt bevist, at solskader i barndommen giver risiko for at udvikle kræft i huden senere i livet.

  Vi vil følge vores solpolitik, når UV faktor er på 3 eller derover. Det er typisk mellem kl. 12 og 15 fra april til september, når der er få - eller ingen skyer på himlen.

  Middagsstunden: Børnene skal – især i middagsstunden mellem 12 og 15 – have mulighed for pause fra solen. Altså skygge. Vi har mange små skyggesteder på legepladsen og vi gør en aktiv indsats for at børnene periodisk leger og opholder sig på skyggesteder. På særligt varme dage tilbydes børnene at komme ind i huset midt på dagen.

  Vi opfordrer til, at alle børn har en solhat (kasket eller en med ”nakke”) og lyse T-shirt/skjorter som de kan have på, på de solrige dage.

  Vi forventer, at børnene hjemmefra er smurt ind i solcreme. Har man glemt det, er man velkommen til at bruge institutionens solcreme, inden man afleverer sit barn. På dage med højt UV faktor, anbefaler vi, at børnene er smurt med solcreme faktor 30 hjemmefra på arme, ben, ansigt, hals og nakke (den hud, der ikke dækkes af kortebukser og T-shirt). Vi smører igen over middag hvis der bliver behov for det, vi bruger vores egen solcreme. (Børnene skal altså ikke medbringe solcreme). Vi bruger faktor 15 og faktor 30 og kun produkter der er allergi venlige og ikke indeholder parfume.

  Se link her under vedr. sundhedsstyrelsens anbefalinger om solbeskyttelse i dagtilbud: